Social Icons

Pages

19 Şubat 2012 Pazar

Az az ve sık sık beslenme gerçekten etkili mi?

Az az ve sık sık beslenme gerçekten etkili mi?
kis yemekleri
Günde 3 öğün beslenme açlık hissinden dolayı herkesin uyguladığı bir yaşam tarzı artık. Ama biz diyetisyenlerin sağlıklı beslenmek ve kilo vermek için sürekli vurguladığımız 3 ana ve 3 ara öğün beslenme yapılan birçok araştırmalarca da desteklenmekte.
Günde sadece 3-4 öğün veya daha az sıklıkta beslenenlerde düzensiz kan şekeri salgılanması, daha fazla açlık hissi ve kilo problemi görülmekte. Beraberinde de birçok hastalılar da tetiklenmektedir. Bütün besinlerden ihtiyacımız ölçüsünde ve uygun sıklıkta beslenmek elbette en doğru yöntem.

Açlık hissi azalacak: Zayıflama diyeti uygulayanlarda sıklıkla öğün atlanıyorsa açlık hissinin oluşması kaçınılmazdır. Ana öğünler arasında kan şekeri düşmektedir ve  ara öğün tüketimi kan şekerini dengelemekte, öğünlerde daha fazla yeme isteğini baskılamakta ve vücut kimyası da düzene girmektedir. Yani açlık hissinizin oluşmaması için günlük almanız gereken kaloriyi gün içine dağıtmanız gerekmektedir.

Metabolizma hızlanacak: Metabolizması yavaş çalışan kişilerin beslenme alışkanlıklarına baktığımızda gün içerisindeki öğünler arasında uzun süreçlerin olduğunu görüyoruz. Ana ve ara öğünler arasında 3 saatten fazla bir süre olması hem kilo kaybınıazaltacak hem de metabolizmayı yavaşlatacaktır. Metabolizmanın yavaşlaması ise az yeseniz bile zor kilo vereceksiniz anlamına gelmekte.

Size uygun bir beslenme programı için: Az az ve sık sık beslenme asla kalorisi yüksek olan yiyecekleri gün içerisine dağıtarak ama daha az tüketmek olmamalı. Elbette sevdiğiniz yiyecekleri tercih etmek isteyeceksiniz ama size uygun olmayan bir beslenme programı az veya sık beslenseniz de sonrasında problemler yaşatacaktır. Bu nedenle yaşınıza, vücut analizinize, cinsiyetinize hatta yaşam tarzınıza uygun bir program uygulamanız gerekmektedir.

Sadece dışarıda veya seyahatte olduğunuzda günde 3 ana 3 ara öğün tüketmek sizi biraz zorlayabilir. Bu durumda yanınızda taşıyabileceğiniz sağlıklı ara öğün seçenekleri hayat kurtarıcı olacaktır. Örneğin; taze veya kurutulmuş meyve, bisküvi, kuruyemiş, ayran, süt, küçük sandviçler..

Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı bir beslenme programı uygulamalısınız ama sağlıklı beslenmenin en önemli faktörü ise az az ve sık sık beslenmedir. Böylelikle gün boyu ne yediğinizi kontrol edecek ve kilonuzu da kontrol altına alacaksınız.

Sağlıklı Beslenin, Sağlıklı Yaşayın..

Dyt.Özlem Sert Aydın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız